testépítés edzőképzés szöveges logó

Mi a jelentkezési határidő az OKJ-s Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyamra?

A Testépítés Sportoktató tanfolyamra a jelentkezési határidő a tanfolyam kezdésének a napja!

testépítés edzőképzés szöveges logó

Milyen helyszíneken vannak az oktatások a sportoktató - testépítés tanfolyamon?

A tanfolyam gyakorlati helyei:
MOM Wellness Központ, MOM Park „A” torony, 1123 Budapest, Alkotás út 53.,
valamint Flex Gym, Budapest, Márvány utca 17, 1012.
A tanfolyam elméleti oktatási helye:
Közgazdasági Politechnikum, 1096 Budapest, Vendel u. 3.

Képzőintézményünk elődje:

sportoktató - testépítés tanfolyam logó

Miért jó Neked anyagilag, ha a mi
OKJ-s Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyamunkat választod?

Mert mi kínáljuk a legkedvezőbb áron a tanfolyamot, adunk Neked 60% -os kistanfolyami kedvezményes csomagot, van részletfizetési lehetőség, nincsenek rejtett költségek, díjmentesen adunk neked német-angol nyelvű segédanyagot, kedvezményes eszközvásárlást biztosítunk!

/ /   OKJ-s Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyam
Gyakran Ismételt Kérdések

Az alábbi felsorolásban kaphatsz választ a leggyakrabban felmerülő kérdésekre. Ha ezek után is maradtak megválaszolatlan kérdéseid a sportoktató - testépítés tanfolyammal kapcsolatban, akkor lépj velünk kapcsolatba az elérhetőségeinken, örömmel adunk választ bármilyen kérdésedre!Milyen változások történtek az új OKJ törvényben?

Az új OKJ törvény megemelte a testépítés szakágak óraszámát, ami annyit jelent, hogy mind a testépítés sportedző tanfolyam, mind a testépítés sportoktató tanfolyam minimum óraszámai megemelkedtek. Olyannyira, hogy a legtöbb képző intézmény – akárcsak a mi testépítés edzőképző iskolánk -, már nem is indít csak testépítés sportoktató tanfolyamokat.

A különbség a sportoktató - testépítés és a testépítés edző tanfolyami végzettségek között továbbá a bemenetben van. Az oktatóhoz elég az alapfokú iskolai végzettség (8 általános) megléte, míg az edzőéhez az érettségi kell, és mindkét esetben a betöltött 18. életév szükséges.

A testépítő oktató tanfolyam megkezdésének további feltételei: egy orvosi igazolás; rendszeres óralátogatás; jelentkezési lap kitöltése; regisztrációs díj befizetése. A részletes tájékoztatónkat letöltve, ezekre pontos információkat kaphatsz.


Helyileg hol található a testépítő oktató tanfolyam?

A testépítő oktató tanfolyamunkat Budapesten tartjuk.

Két gyakorlati helyszínen.
Ezek pedig a MOM Wellness Központ, MOM Park „A” torony, 1123 Budapest, Alkotás út 53.
és a Flex Gym, 1012 Budapest, Márvány u. 17.

Az elméleti oktatások helyszíne a Közgazdasági Politechnikumban, 1096 Budapest, Vendel u. 3.


Hol tudok jelentkezni a Testépítés és Fitnesz Sportoktató tanfolyamra?

Testépítő oktató tanfolyamunkra honlapunkon keresztül tudsz bejelentkezni, akár itt a kérdések alatt is, a "Jelentkezem a tanfolyamra" fülre kattintva! Azonban akkor válik teljessé a bejelentkezésed, ha befizeted a regisztrációs díjat, amivel garantálni tudjuk a helyedet a tanfolyamunkon! Részletekért kérd a részletes tanfolyami információnkat!


Hány oktatási napot ölel fel a testépítő oktató tanfolyam, és mikor van az oktatás?

Az OKJ-s testépítés tanfolyamunk 24 kontakt oktatási napból áll, és 1 tanéven keresztül folyik az oktatás. 8 nap (4 hétvége) az elméleti oktatás és 16 nap (8 hétvége) a szakmai elmélet és gyakorlat. Az oktatás kb. 2 hetente, hétvégenként – teljes szombaton és vasárnap - zajlik 9.00 – 16.00 óra között.


Vidéki városokban is van testépítés edzőképzésetek?

OKJ-s testépítés és fitnesz oktató tanfolyamunk jelenleg csak Budapesten van. Tervezzük vidéki tanfolyamok indítását is, ezért jelentkezz be hírlevelünkre és érdeklődj az indulási helyszínről.


Mik a sportoktató - testépítés tanfolyam megkezdésének feltételei?

Ha betöltötted a 18. életévedet és rendelkezel legalább egy alapfokú iskolai végzettséggel, a jelentkezési lap elküldésével és a regisztrációs díj befizetésével tudjuk biztosítani számodra a helyet a sportoktató - testépítés tanfolyamunkon.

Tudnod kell, hogy az új OKJ törvény beszabályozza a csoportlétszámokat 30 főre, ami azt jelenti, hogy iskolánknak csoportonként minden 30 fő feletti jelentkezőt el kell utasítanunk, mert ebben az esetben a csoportbontás nem kifizetődő számunkra. Ezért jelentkezz be hozzánk minél előbb!


Részletfizetési lehetőségre van mód a sportoktató - testépítés tanfolyamnál?

Iskolánkban, van lehetőséged akár EGYÉNI fizetési konstrukcióra is! Ezzel szeretnénk segíteni tanulóinkat céljuk elérésében. Keress minket bizalommal elérhetőségeinken!


Vannak e rejtett költségek a Testépítő oktató tanfolyamon?

Nincsenek rejtett költségek a testépítő oktató tanfolyamunkon! Töltsd le részletes tájékoztatónkat és abban megtalálsz mindent, amit az sportoktató - testépítés képzésünkről tudnod kell!


Ha valamilyen oknál fogva halasztani szeretném a Testépítő tanfolyamot, akkor ennek van külön díja?

Vannak iskolák, ahol a halasztásért súlyos összegeket kell fizetni, azonban nálunk ennek nincs külön díja!


Tudtok abban segíteni, hogy melyik alap tanfolyam a számomra legmegfelelőbb a személyi edzés elvégzéséhez?

Ha nem tudom eldönteni, hogy az aerobik, vagy a sportoktató - testépítés tanfolyamot válaszd -e, hívj minket elérhetőségünkön!

Azonban van még több lehetőséged mielőtt döntenél.

Az egyik, hogy a tanfolyam megkezdése előtt van lehetőség a gyakorlati hétvégink betekintésébe, hogy te magad lásd melyik tanfolyam miről szól és hogy megismerd az iskolánkban folyó munkát.

Valamint a tanfolyam 2 elméleti oktatása közben az első gyakorlati hétvége előtt még van lehetőséged a választásra, vagy az esetleges változtatásra.


Végzett testépítő edzőként tudok e csoportos órákat tartani? Gondolok itt a cross tréningre, vagy akár a TRX-re?

Ha megvan a testépítő oktató képzettséged, akkor már tovább képezheted magad úgynevezett kistanfolyamokon. Erre van lehetőség az iskolánkon belül is, és ami fontos, hogy ezekre felhasználhatod a testépítő tanfolyam árához tartozó 50%-.os kedvezményedet! Érdeklődj elérhetőségeinken továbbképzéseinkről!


Végzett testépítő oktatóként tarthatok e személyi edzést?

A testépítő oktató végzettség testépítés (erőnléti) edzésre ad tudást és végzettséget. Ezért, ha személyi edzést szeretnél tartani, akkor erre a tanfolyamra épülő személyi edző tanfolyamot ajánlunk neked, melyet iskolánk tanulói kedvezményesen végezhetnek el.


Milyen jegyzetekből tanulunk az testépítő oktató tanfolyamon?

Testépítő oktató tanfolyamunkon saját jegyzeteinkből tanítunk, melyet folyamatosan bővítünk, naprakészen, a nemzetközi kutatásokat szem előtt tartva. Minden jegyzetünk nagyon gyakorlat centrikus, sok ábrával, fotóval, gyakorlatanyaggal, hogy ezzel is segíthessük tanulóink felkészülését. Valamint a jegyzetek ára benne van a tanfolyam árában, azaz nem kell érte külön fizetni, mint sok más iskolában!


Hogy épül fel a gyakorlati oktatás a testépítő oktató tanfolyamon?

sportoktató - testépítés tanfolyamunk képzési menete a következő. Az első két oktatási hétvége a szakmához elengedhetetlen anatómiai és edzéselméleti alapokkal kezdődik. Ezt követően gyakorlat és elmélet váltja egymást!
A gyakorlati hétvégeken az elméleti alapokat beépítve úgy tanítunk, hogy tanulóink az első perctől kezdve egymást edzve, folyamatosan feladatok elé vannak állítva, melynek következtében olyan rutint szereznek már a tanfolyam ideje alatt, hogy mire kezükbe veszik az oklevelüket, már túljutva rengeteg „főpróbán”, játszi könnyedséggel fognak tudni az életben, a saját vendégeikkel dolgozni!

Számunkra az a legfontosabb, hogy gondolkodni tudó és akaró edzőket neveljünk ki!


Tudtok-e munkát biztosítani, ha elvégezzünk a testépítő oktató tanfolyamotokat?

Mindenkinek munkát adni nem tudunk, ahogy más iskolákban sem tudnak, ennek ne dőlj be sehol! Azonban a tanfolyam legsikeresebb tanítványait beajánljuk termekbe, és büszkén állíthatjuk, hogy a nálunk végzett edzők nagyon nagy sikerekkel büszkélkedhetnek.


Hogy lehet jelentkezni a testépítő oktató tanfolyamra?

Olvasd el a részletes tájékoztatónkat, abban benne találsz minden fontos információt a testépítő tanfolyamunkkal kapcsolatosan! Ezt követően a jelentkezés fülre kattintva lehet bejelentkezni a képzésünkre! Fontos tudnod, hogy a regisztrációd akkor válik véglegessé, ha befizetted a regisztrációs díjat, mellyel biztosítani tudjuk a helyedet a tanfolyamunkon. A teljes regisztrációt követően, a tanfolyam megkezdése előtt 15 nappal tájékoztatást fogsz kapni tőlünk a pontos kezdési helyszínnel és a kezdéshez szükséges egyéb információkkal kapcsolatban.

Vidékieknek segítünk a szállás keresésében!


Milyen dokumentumokra van szükség a tanfolyamra való beiratkozáskor?

A beiratkozáskor az iskolai végzettséged másolatát kell hoznod 2 példányban és az orvosi igazolást!


Mikor lesznek a vizsgák?

A tavasszal (március) induló tanfolyam vizsgái az adott év végén (november), az ősszel indulónak (október) pedig a következő év május-júniusában vannak. A vizsgadíj a testépítés és fitnesz oktató tanfolyamon 40.000 Ft, melyet a vizsgára jelentkezéskor, azaz vizsgák előtt kb. másfél hónappal, egy összegben, készpénzben kell fizetni, a jelentkezési lap kitöltésével egy időben.
Bizonyítványt sikeres vizsga esetén, az utolsó vizsganapon adunk.

Az OKJ-s Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyam tematikájáról, témáiról, helyszínekről és a képzés díjáról szeretnél részletes tájékoztatást kapni, akkor kattints a részletes információra:

Részletes információ!

Ha további kérdéseid lennének, kérjük, hogy olvasd el a Gyakran Ismételt Kérdések menüpontot, vagy keress bennünket az elérhetőségeinken, örömmel fogunk segíteni!

Ha minden felmerült kérdésedre választ kaptál és úgy döntöttél, hogy beiratkozol az OKJ-s Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyamunkra, akkor jelentkezz az alábbi űrlap kitöltésével:sportoktató - testépítés tanfolyam csoportkép

/ /   Vélemények a nálunk végzett tanulóktól :

Itt elolvashatod a Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyamok tanulóinak a véleményét:

„ Szakmailag és lelkiekben is felkészítettetek a testépítés edzőképzésen a szakma szépségére és nehézségeire, úgyhogy úgy érzem, aki nálatok végez, annak nem kell félnie az elindulástól. A kedvességetek pedig biztosítja számunkra, hogyha problémába ütközünk, rátok mindig számíthatunk! Köszönjük!” G. Bea

„Jól éreztem magam a testépítő oktató tanfolyamon, a tanárok felkészültek voltak és mindenre tudtak érthető magyarázatot adni. Az elméleti tananyag kicsit száraz, de gondolom máshol is ugyanezt kell megtanulni. A gyakorlati órákon számomra elsősorban Gábor, Laci és Zsombor mutatott jó dolgokat.” K. Peti

„Köszönöm a sok tudást és odafigyelést, amit kaptam tőletek. Nagyon jól éreztem magam a testépítő oktató tanfolyamon, nem bántam meg, hogy titeket választottalak!” D. Nóri

„Kedves Tanáraim! Engedjétek meg, hogy ezúton is megköszönjem az áldozatos, lelkiismeretes munkátokat! Köszönöm a sok türelmet, megértést és a rengeteg vidám percet, amit a sportoktató - testépítés tanfolyamon kaptam tőletek!” O. Eszter

„Örülök, hogy nálatok végeztem el a sportoktató - testépítés tanfolyamot. Úgy érzem sokkal többet kaptam, mint amire számítottam a tudás terén, de legfőképp a tanárok lelkesedése és odaadása, odafigyelése és a szakmai tudás átadásának módja, ami megfogott. Ők tényleg azért vannak, hogy jó szakemberek váljanak azokból, akik nekivágnak egy ilyen tanfolyamnak. Sok sikert és lelkes tanítványokat kívánok Nektek a továbbiakban is!” S. Kati

„Nagyon sokat gondolkoztam, melyik iskolába iratkozzak be, de most már tudom, hogy jól választottam, amikor a ti sportoktató - testépítés tanfolyamotokra jelentkeztem! Mindenkinek ajánlom az ART Edzőképzés tanfolyamait, ahol a tanárok nagyon emberségesek és segítőkészek! Profi a csapat, szuper a tanfolyam ” L. Péter

„Én csak magam miatt iratkoztam be a testépítés edzőképző tanfolyamra, azért, hogy az edzéseimet fejlesszem! Köszönöm nektek a profi oktatást, mind elméleti, mind gyakorlati téren! Sokkal hatékonyabbak az edzéseim, most már mindent tudatosan csinálok! Üdv K. László”

„Aki iskolaválasztás előtt áll, annak bátran ajánlom az ART Edzőképzés sportoktató - testépítés tanfolyamát! Nagyon profik, rendkívül magas minőségű képzést nyújtanak! A gyakorlatcentrikus képzésen tanultakat könnyedén alkalmazom az edzéseim során!” P. Gábor

„Számomra ez volt a legjobb iskola, amit választhattam. A tanárok mind kedvesek és rendesek és szakmailag is rengeteg tudással rendelkeznek, amit lelkesen próbáltak átadni nekünk. Jól döntöttem, hogy a sportoktató - testépítés tanfolyamot nálatok végeztem el.” T. Móni

„Amiért eljöttem hozzátok a testépítő tanfolyamra, azt oly mértékben megkaptam, amit nem is gondoltam. Valljuk be őszintén a gépes gyakorlatokkal minden valamire való testépítő tisztában van! De ti megtanítottátok a testépítés oktatásának módszertanát, amiért hálás köszönet! Sokat kaptam, és csak ajánlani tudom az iskolátokat minden leendő kollégának” H. Tamás

„Ezúton szeretném megköszönni a tanárok végtelen türelmét, segítőkészségét, amiben a testépítés sportoktató tanfolyamon nekem és a csoporttársaimnak folyamatosan részünk volt! Nyugodt szívvel ajánlom a képzést mindenkinek, mert tényleg nagyon hasznos volt!” T. László

„A testépítő oktató tanfolyamotok milyen volt? Nagyon élveztem minden percét. Jó volt ebbe a közösségbe tartozni! Várom már a cross tréning tanfolyamot, hogy újra tőletek tanulhassak!„ H. Ádám

„A sportoktató - testépítés tanfolyamot úgy tudnám jellemezni, hogy nagyon magas szintű elméleti képzés párosul az alapos gyakorlati oktatással. Aki a tanfolyamot elvégzi olyan tudásra tesz szert, amivel könnyedén megállja a helyét a "testépítés" világában, legyen akár edző, vagy versenyző! Csak ajánlani tudom mindenkinek a képzést!” N.Ferenc

„Egy barátom ajánlott titeket, miután nálatok végezte a sportoktató - testépítés tanfolyamot. Örülök, hogy hallgattam rá, személyesen is megtapasztaltam, miért dícsérte az iskolát annyira! Nagyon jó volt a tanfolyam, én is ajánlani fogom az ismerőseimnek!” D. Miklós
testépítés edzőképzés edzőterem

/ /   Érdekességek a testépítéssel kapcsolatban:

  A Testépítés története....


- Az Ókor   ókori gladiátorok testépítése, edzése- Az ókorban a testépítés, mint olyan még nem létezet, igaz fontos volt az esztétikum és az arányos testalkat, viszont a harci teljesítmény és az erő volt a mérvadó. A Római Birodalomban a gladiátorok élete fizikumuktól és harci teljesítményüktől függött. Ez kissé brutális módja a testkultúra fejlesztésének, de így kezdett kialakulni a férfi testideál. Ennél jóval humánusabb volt a Görög városállamok közt folyó „harci” vetélkedő, ahol kizárólag férfiak mérhették össze az erejüket. A versenyzők meztelenek voltak, ezt természetesen a csalások elkerülése végett alkalmazták!A cikk folytatása...

A Görög városállamok köztiókori gladiátorok edzése játékok kezdetben harci szellemben folytak, így aztán a versenyszámok közt szerepelt a stadionfutás (192 méter), vagy a harci futás (lándzsával és pajzzsal), harci szekérhajtás, pankráció, íjazás, lándzsahajítás. Később már a játékok közt szerepelt a távolugrás a birkózás és ökölvívás is, vagy például a diszkoszvetés. Természetesen itt is megvoltak a férfi ideálok. A Görögök akkor tartottak egy férfit ideálnak, ha a nyak, bicepsz és vádli körfogata megegyezett úgy gondolták, ha ez a három érték megegyezik, akkor az ember kiegyensúlyozottan edzi magát. Itt az edzést még egy harci felkészülésnek kell tekinteni. Rómában a legkiválóbb harcos jutalma az élete míg, a Görögöknél az erkölcsi dicsőség volt a jutalom. A Görög városállamok közti négy nagy játék közül az Olimpia – i volt a legrangosabb verseny. Mint tudjuk ezt elevenítette fel Cuberten báró és így alakult ki a modernkori Olimpia.

- A Középkor   - Az ókori gazdasági, társadalmi,középkori lovagok testedzése kulturális hanyatlást a testkultúra hanyatlása is követte. A középkori keresztény világban a test egészsége és szépsége nem volt annyira fontos, mint a lélek üdvössége. Ennek köszönhető, hogy a középkorban a sport és a vetélkedők nem kaptak nagy szerepet. A test edzését kizárólag azért végezték, hogy a csatát megnyerjék, illetve túléljék azt. Kizárólag egy helyen maradt meg a test erejének szerepe, ez pedig a középkori vándorcirkusz volt. A vándorcirkusz porondjára lépő erőművészek az erejüket fitogtatva szórakoztatták a népet. Az erőművészek általában magas testzsír százalékkal rendelkező, általában az átlagnál nagyobb és erősebb emberek voltak. Ezen képességüket általában örökölték és nem az edzés hatására lettek erősebbek.

- Az 1800–as évek vége és az 1900–asEugén Sandow testépítő évek eleje   - Az ipari forradalom hatására kezdetét vette egy társadalmi átalakulás és egy új szemlélet kezdete is. Kialakult egy kis réteg, akik megpróbálták megváltoztatni az addigi mozgásszegény életmódot. Őket testkultúra művelőknek nevezték. Ez a kis réteg az akkori körülményekhez képest próbált jobb étkezési szokásokat kialakítani, és a szabadidős sportot az életük részévé tenni. Egy idő után rájöttek, hogy a személetüket egy emberen keresztül meg kell ismertetni a világgal. Meg is találták a megfelelő embert erre Eugén Sandow volt, aki épp akkor Európában turnézott, mint erőművész. Sandow nagy hírnevet szerzett Európában, így Amerika volt a következő helyszín ahol feltűnt. Sandow nagyban különbözött az addigi erőművészektől, ő nem csak erős, de a testzsír százaléka is igen alacsony, teste arányos és izmos volt. Sandow testét bemutatóin egy szál fügefalevéllel takarta el, abban a prűd korszakban óriási tetszést nyert el rajongói körében. A számos bemutató következtében elkezdődtek a testkultúra versenyek. A számos különféle versenyből kialakuló Mr. Olimpia verseny győztesét Sandow – ot ábrázoló szoborral jutalmazzák.

Amerikában az első testkultúra versenyt, azaz Amerika legtökéletesebben fejlett férfiúja versenyét 1903-ban rendezték. A következő évtizedekben kezdett kialakulni a mai testépítés szemlélet. Ezeken a versenyeken nemcsak a fizikai erő, hanem a versenyző fizikumának minősége is nagy szerepet kapott. 1921–ben egy Angelo Siciliano (Charles Atlas) nevű férfi nyerte meg a versenyt. Ő alapozta meg a testépítés üzletágat, postai úton adta el a fitnesskurzusát.

A versenyeken a színpadra lépő atléták mindegyikének volt valami sportmúltja (ökölvívás, birkózás, súlyemelés). A legnagyobb előnnyel a súlyemelők rendelkeztek. Ekkorra már kiderült, hogy a súlyzós edzés az, ami segít abban, hogy az atléta megnyerje a versenyt. A testépítés első Mr. Amerika győztese (1940) Carl Grimek volt, aki kizárólag súlyzós edzéssel jutott a csúcsra, természetesen az 1941. évi versenyt is megnyerte. Ennek hatására hatalmas követőtábora lett, sorra jöttek létre a testkultúra központok, amelyeket gym-nek kezdtek nevezni. Mindenki a hőn áhított Mr. Amerika címet akarta megszerezni.

- Az első testépítők   - Az első igazán nagy izomtömeggel rendelkező versenyző Clancy Ross volt, aki a mai napig megállná a helyét. Ő volt a következő generációk példaképe. Így testközelbe hozta mindenki számára a testépítést, Steve Reeves számára is. Reeves annyira karizmatikus személyiség volt, hogy meghozta a felemelkedést a testépítésnek. Ő volt az első filmszínész.

- Az 50–es 60–as évek   - Az ötvenesFrank Zane testépítő évek egy átmenetnek számít. A „régi” nagy alakok már visszavonultak az újak viszont még nem értek be igazán. Nagy hangsúlyt kapott a szimmetria a korábbi versenyeken, de az ötvenes évek végén már megjelentek az igazán nagy izomtömeggel rendelkező versenyzők is. Mint pl.: Red Park, Bill Pearl. A hatvanas években berobbantak a nagy versenyzők, mint pl.: Frank Zane, Freddy Ortiz. A legnagyobb sztárnak ekkoriban Larry Scott számított, majd a 60-as évek végére megjelent és egyeduralkodónak számító Sergio Oliva.

Arnold Schwarzenegger

Az 1969–es Mr. Olimpia versenyen még másodikArnold Swarzenegger testépítő helyezést ért el, de már akkor mindenki tudta, hogy kimagasló alakja lesz a sportágának. 1970 és 1975 között megnyerte az összes Mr. Olimpiát. Veretlenül vonult vissza. Ebben az időszakban készült el a Pumping Iron című film is, ami bemutatja a testépítők életét és versenyzését, versenyre felkészülését. A film bemutatásáig a versenyeket csupán tornatermekben, kisebb helyeken rendezték. A siker után már csak a legnívósabb helyeken rendeztek versenyeket, és mindemellett egy zavaros Művészetből egy legitim sport lett.

- A 80–as évek   - Az 1980–ban és 1981-ben rendezett Mr. Olimpia hatalmas vitát váltott ki. Öt éves kihagyás után tért vissza Schwarzenegger és egyből meg is nyerte a versenyt 1980–ban. Sokan vitatták, hogy ő volt-e a legjobb, majd az 1981–es verseny is, ahol ugyan Colombo nyert, szintén megkérdőjelezték a bírák ítéletét. 1983–ban viszont olyan kiválóság nyert, akit az elkövetkező nyolc évben nem lehetett letaszítani a trónról, név szerint Lee Haney –t.

De a 80–as években nem csak Schwarzenegger csúcsa dőlt meg. Számos változás történt a sportág életében. Az évtized elején már párhuzamosan a férfiak mellett megjelentek a női testépítők. Így létrehozták a Miss America és Miss Olimpia címeket is.

A másik nagy változás hogy megváltoztatták a versenyek elnevezését, hogy jobban hasonlítson a többi sportághoz. Így most már például a Mr. Kalifornia-t ezentúl kaliforniai bajnokságnak kezdték nevezni. Csak a Mr. és Miss Olimpia nevét hagyták meg.

A harmadik nagy változás az volt, hogy létrehozták a Grand Prix versenysorozatot, ahol a profi versenyzők már pénzért tudtak versenyezni. Így nem csak pénzhez jutottak, de több versenyen is részt tudtak venni.

- Midernkori testépítés   - Lee Haney 1991-benLee_Haney testépítő, MR. Olimpia megnyerte a nyolcadik Mr. Olimpiát, így ő lett az új „király”. Várható volt, hogy visszavonulása után az új generációk új mércét állítanak fel. Ez meg is történt, egyre nagyobb izomtömeggel rendelkeztek, de ugyanakkor, az izom minősége szimmetriája javult. Olyan kiemelkedő alakok következtek, mint Ronnie Coleman, aki szintén nyolcszor nyerte meg a Mr. Olimpiát, vagy például Jay Cutler(2006, 2007, 2009, 2010), vagy Phil Hath, aki a 2011 és 2012 év Mr. Olimpia győztese. Természetesen a női testépítés is rohamosan fejlődött, és gombamód szaporodtak a női sztárok is. Ilyen volt a hatszoros bajnok Lenda Murray.

Megállapíthatjuk, hogy a sportág folyamatosan fejlődik a versenyzők egyre nagyobb, szálkásabb és szimmetrikusabb testtel állnak ki a színpadra. Ez a rohamosan fejlődő táplálkozástudománynak és a táplálékkiegészítők fejlődésének és minőségi javulásának köszönhető. Kezdetben a vékony srácok kezdtek súlyzózni, hogy nagyobbak és nagyobbak legyenek. Manapság már a kezdő testépítők is viszonylag jól kidolgozott 90 kg-s fiatal izmos srácok. Az edzőtermek is tele vannak fiatal tettre kész és sikerre éhes fiatalokkal, akik mindent megtesznek, hogy ők legyenek a következő Mr. Olimpia nyertesei.   Szerző: Potyi Gábor

  Rekordok a Testépítés világából...


A világ legkiemelkedőbb,Mr. Olympa nyolcszoros győztesei: Lee Haney és Ronnie Coleman testépítők legrangosabb testépítő versenye a Mr. Olympia! A testépítők a versenyre egy kisebb verseny megnyerésével tudják magukat kvalifikálni, éppen ezért a világ legjobb testépítői versenyeznek a Mr. Olympia címért! A verseny történetében a legtöbbször Ronnie Coleman és Lee Haney nyert, mindkét testépítőnek nyolc-nyolc egymást követő győzelme van! A testépítés egyik legismertebb képviselőjének, Arnold Schwarzeneggernek hét alkalommal sikerült megnyernie a Mr. Olympia címet! Az első Mr. Olympiát 1965-ben Larry Scott nyerte meg, 2014-ben pedig Phillip Heath lett Mr. Olympia!A cikk folytatása...

A világ legnagyobb bicepszévelMusztafa Iszmail testépítő világrekorder bicepssze az egyiptomi Musztafa Ismail büszkélkedhet. A rekorder beceneve Popeye, aki méltán rászolgált erre a névre. Popeye napi étrendjét 1,4 kg csirkehús, fél kilogramm hal, vagy sertés teszi ki, amit négypohárnyi mandulával, közel három liternyi fehérjeturmixszal és hét liter ásványvízzel "öblít" le! Musztafa elszántságát bizonyítja, hogy az Egyesült Államokba költözött a jobb edzéskörülmények végett. A testépítő 78 cm-es bicepsze 2013-ban bekerült a Guinness-rekordok közé, ezzel hivatalosan is neki van a világon a legnagyobb bicepsze.

A világ legidősebb női testépítője Ernestine Shepherd, aki betöltötte a 77-dik életévét. A testépítő hölgy jelenleg is aktívan sportol, minden reggel korán kel, 16 km-t fut a 83 esztendős férjével együtt, majd 8 órakor már az edzőteremben edzi izomzatát! Ernestine 56 évesen kezdett el testépítéssel foglalkozni testvérének, Velvetnek köszönhetően. 2010-ben bekerült a Guiness rekordok könyvébe, mely szerint Ő a világ legidősebb női testépítője!

  Színészek, híres emberek akik testépítők voltak...


Ha híres testépítőkrőlArnold Swarzenegger testépítő bajnok beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említenünk Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone nevét. Arnold Schwarzenegger testépítő világbajnok, színész, producer, üzletember, Kalifornia állam 38-dik kormányzója. Róla nevezték el 1989-ben az Arnold Sport Fesztivált, vagy ismertebb nevén az Arnold Classic-ot! Több nagysikerű Hollywood-i filmben is főszereplő, mint a Conan a barbár, Conan a pusztító, Terminátor, Kommandó, Vörös Szonja, Ragadozó, hogy csak néhányat említsünk. Testépítőként hétszer nyerte el a Mr. Olympia és hatszor a Mr. Universe címeket!A cikk folytatása...

A másik híres, egykori testépítő Sylvester Stallone,Sylvester Stallone testépítő edző aki bár nem versenyzett, még is sokat köszönhet a testépítő múltjának. Stallone színész, rendező, forgatókönyvírő, producer és festő. A legnagyobb sikereit főleg akciófilmekkel érte el, mint a Rocky és Rambó sorozatok, A pusztító, A specialista, és végül de nem utolsó sorban a The Expendables – A feláldozhatók trilógia. Sylvester Stallone napjainkban is aktívan edz és folyamatosan készülnek a filmjei. Szabadidejében szívesen festeget. 2013-ban kiállítása nyílt Szentpétervárott, ahol főleg önarcképeit mutatta be. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a filmjeivel mindkét előbb említett színész nagyban hozzájárult a testépítés és a küzdősportok robbanásszerű elterjedéséhez a 80-90-es években.

A következő úriember akit DwayneDwayne Johnson testépítő edző Douglas Johnsonnak, vagy ismertebb nevén "The Rock"-nak hívnak, napjaink egyik legismertebb akciófilm sztárja. Ő is rendszeresen kamatoztatja a filmjeiben a testépítő, amerikai focista, pankrátor múltjában megszerzett tudását. Testépítő versenyen nem indult. Versenyzőként az amerikai foci és a pankráció érdekelte. Nagyapja és édesapja nyomdokaiba lépett és profi pankrátorként kezdett el versenyezni, ahol 1997-ben Interkontinentális- és nehézsúlyú világbajnoki címet nyert! Érdekesség, hogy a Pain and Gain című, 2014-es bűnügyi vígjátékban Mark Wahlberggel az oldalán mindketten testépítőt alakítanak.

Tudjuk, hogy van még jó néhánySteve Reeves testépítő edző híresség, akikről írhatnánk, de a következő testépítőt mindenképpen meg kell említenünk. Őt úgy hívják, hogy Steve Reeves. Az első testépítők közé tartozott, aki a kidolgozott izomzatának köszönhette filmes szerepeit. Magyarországon kevésbé ismertek a filmjei, de világviszonylatban az egyik legjobban fizetett sztárrá vált. A legismertebb filmjei a Herkules, A maratoni csata, Pompei utolsó napjai és a Bagdadi tolvaj voltak. Reeves rengeteg anyagot gyűjtött a testépítésről és a táplálkozástudmányról, majd írt három könyvet a testépítéssel kapcsolatban. Steve Reeves a doppingmentes testépítés híve volt!