testépítés edzőképzés szöveges logó

Hol tudok jelentkezni az OKJ-s
Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyamra?

A Testépítés Sportoktató tanfolyamra jelentkezhetsz az elérhetőségeinken, vagy a jelentkezési lap kitöltésével is!

testépítés edzőképzés szöveges logó

Melyik képzőintézményben kínálják a legkedvezőbb áron
a Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyamot?

Iskolánk mindent megtesz azért, hogy a legkedvezőbb áron adja a Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyamot, óriási hangsúlyt fektetve arra, hogy a nálunk végzett fitnesz szakemberek a szakma legmagasabban képzett edzői legyenek!

Iskolánk elődje:

sportoktató - testépítés tanfolyam logó

Mikor indul legközelebb OKJ-s Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyam?

A legutolsó OKJ-s Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyam 2021. április 10 -én indul, Budapesten. A tanfolyamra itt tudsz jelentkezni! A sportoktató - testépítés tanfolyam díja, EARLY BIRD kedvezménnyel, 169.000 Ft! (március 15 -ig él az EARLY BIRD, utána a normál ár 199.000 Ft) Ne feledd, ez a legutolsó lehetőség a régi OKJ -s rendszerben tanulni, ahova érettségi nélkül is tudsz jelentkezni!


/ /   OKJ-s Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyam!
A sportoktató - testépítés tanfolyam díja UTOLJÁRA EARLY BIRD kedvezménnyel, 169.000 Ft! Az ajánlat március 15 -ig él! (normál ár 199.000 Ft)
OKJ 31 813 01, Nyilvántartási száma: E-000164/2014/A002
- Kamatmentes részletfizetés!
- Nemzetközi végzettség!
- Idegen nyelvű segédanyag!

Ha már régóta hódolsz a testépítésnek, és szeretnél okleveles testépítő oktatóvá válni, tanuld meg nálunk a szakmát! Neked ajánljuk ezt a testépítő sportoktató tanfolyamot, ha szeretnél:

- vendégből edzővé válni,

- magad miatt tudatosan, hatékonyan edzeni,

- teremedzőként dolgozni,

- testépítő edzőként a hétköznapi ember kinézetén változtatni,

- fitnesz-, és testépítő versenyzők versenyre felkészítésével foglalkozni.

Az ART Edzőképzés testépítő oktató tanfolyamán mindezt megtanulhatod!

testépítés edzőképzés edzőteremValljuk be őszintén, bicepszezni mindenki tud! Ehhez nem kellene egy testépítő oktató tanfolyamot elvégezni! Azonban mindenki tud úgy bicepszezni, hogy hosszú távon egészségesen, hatékonyan és számára látványos eredménnyel végezze azt? A testépítésben a kívánt kinézet eléréséhez egyénenként más és más út vezet! Ami az egyiknél beválik, a másiknál már nem tud ugyanolyan eredményt produkálni. Hogy mindenki megkaphassa a számára elképzelt célt, ahhoz a megfelelő elméleti és gyakorlati tudás elengedhetetlen. Az anatómia, az edzéselmélet, a táplálkozástudomány, erőedzés gyakorlatanyaga stb. adott. Azonban ahhoz, hogy ezek gyakorlatba átültetése sikeres legyen, az csakis megfelelő tudás birtokában lehetséges.

Garantáljuk, hogy itt megtanulhatod az erőedzés és az alakformálás minden fortélyát. Ebben segítségedre lesznek tanáraink, akik olyan szakemberek, akik maguk is komoly sikereket elért, jelenleg is aktív versenyzők.

Iskolánk testépítő oktatótestépítés edzőképzés edzőterem tanfolyamának elvégzésével otthonosan mozogsz majd az edzőtermi gépek között, megtanulod a gépek helyes, balesetmentes használatát, képes leszel preventív edzésprogramok összeállítására és vezetésére, valamint naprakész ismereteket szerezhetsz a helyes táplálkozásról és a fitnesz életmódról. Megismerkedhetsz a sporttáplálkozás alapjaival, mely ismeret alkalmazása nagyban hozzájárul a sportsikerekhez, a fejlődés folyamatos fenntartásához.

Olyan anatómiai és élettani tudást biztosítunk, mely segítségével megérted az emberi szervezet működését, látni fogod az összefüggéseket, így a leghatékonyabb mozgásprogramot tervezheted meg a vendégeidnek, szem előtt tartva a sérülések, húzódások elkerülését! Korlátolt hozzáférést kapsz tőlunk a "Muscle and Motion" programhoz, melynek segítségével könnyen érthetővé válik az anatómia!

Egy jó testépítő edző nem csak a súlyzós edzésben jártas, hanem képes a változatos bemelegítésre, a nyújtásra, de otthonosan mozog a kiseszöközök és a kardió edzés világában is!

A képzés során hangsúlyt fektetünk a vállalkozási ismeretekre. Ijesztően hangzik? ..meglehet, de nagy segítséget jelent majd, hogy eligazodj a vállalkozói világban, mely ennek a szakmának sokszor elengedhetetlen része.

Az általunk nyújtott sportpedagógiai-, sportpszichológiai- és kommunikációs ismeretek elsajátításával igazán profi trénerré válhatsz. Ami tőlünk telik, azt mi megadjuk Neked, a többi már csak rajtad múlik!

Nem ígérjük, hogy könnyű lesz, viszont garantáljuk a sokrétűen használható tudást!

A tanfolyam fő témakörei:

Fitnesz és testépítés elmélet, gyakorlat

Kardióedzés elmélet és gyakorlat

Gimnasztika, stretching

Kiseszközös az erőedzésben

Streetworkout

Edzéselmélet, edzéstervezés

Sportpszichológia; sportpedagógia

Sporttáplálkozás; sportegészségügy


Az OKJ-s Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyam tematikájáról, témáiról, helyszínekről és a képzés díjáról szeretnél részletes tájékoztatást kapni, akkor kattints a részletes információra:

Részletes információ!

Ha további kérdéseid lennének, kérjük, hogy olvasd el a Gyakran Ismételt Kérdések menüpontot, vagy keress bennünket az elérhetőségeinken, örömmel fogunk segíteni!

Ha minden felmerült kérdésedre választ kaptál és úgy döntöttél, hogy beiratkozol az OKJ-s Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyamunkra, akkor jelentkezz az alábbi űrlap kitöltésével:sportoktató - testépítés tanfolyam csoportkép

/ /   Hasznos információk a sportoktató - testépítés Tanfolyamról

Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket a sportoktató - testépítés tanfolyammal kapcsolatban:

Milyen előképzettség szükséges a sportoktató - testépítés tanfolyam elkezdéséhez?
A sportoktató - testépítés tanfolyamra történő beiratkozás előfeltétele az alapfokú iskolai végzettség (8 általános) és 18. betöltött életév.

Milyenek a sportoktató - testépítés tanfolyam jegyzetei?
A sportoktató - testépítés tanfolyamunkon az iskolánk, az ART Edzőképzés jegyzeteiből tanítunk. A jegyzeteket állandóan frissítjük, folyamatosan megújítjuk a legkorszerűbb kutatásokat követve.

Fizetnem kell a sportoktató - testépítés tanfolyam jegyzeteiért?
A sportoktató - testépítés tanfolyam jegyzeteiért külön nem kell fizetned, a jegyzetek ára benne van a tanfolyam árában! Ez lényeges szempont, amit képzőintézmény választásnál figyelembe kell venned, mert sok iskolában külön kell fizetned a tanfolyam jegyzeteiért!

A sportoktató - testépítés tanfolyamot fizethetem részletekben is?
A sportoktató - testépítés tanfolyamon választhatod a személyre szabott részletfizetési lehetőséget! Ekkor a sportoktató - testépítés tanfolyam részleteit az általad választott ütemezés szerint kell fizetni! Ezt az opciót csak a mi fitnesz iskolánk kínálja a hazai piacon!!!

A sportoktató - testépítés tanfolyamon milyen ruházatban kell megjelenni?
A sportoktató - testépítés tanfolyam elméleti képzésére a ruházatot te választod meg, a gyakorlati képzésre sportruházatban gyere!

Milyen hosszú a sportoktató - testépítés tanfolyam?
A sportoktató - testépítés tanfolyam 24 képzési napból áll(12 hétvége)!

Mikor van az oktatás a sportoktató - testépítés tanfolyamon?
Az oktatás a sportoktató - testépítés tanfolyamunkon hétvégenként, azaz szombat-vasárnap van, és 9-16 óráig tart a tanítás. A hétvégék pedig 2-3 hetente váltják egymást.

Hogy néz ki az oktatás a sportoktató - testépítés tanfolyamotokon?
A sportoktató - testépítés tanfolyamunk tematikáját úgy állítottuk össze, hogy az elméleti és a gyakorlati hétvégék váltva követik egymást. Az elméleti alapokra helyezve folyamatosan tanítjuk a testépítés gyakorlatot is.

Mikor vizsgáznak a sportoktató - testépítés tanfolyam hallgatói?
A tavaszi sportoktató - testépítés tanfolyam résztvevői novemberben vizsgáznak, az őszi sportoktató - testépítés tanfolyam hallgatói pedig májusban vizsgáznak!

Van lehetőség a Személyi Edző tanfolyam elvégzésére a sportoktató - testépítés tanfolyam befejezése után?
A sportoktató - testépítés tanfolyam befejezésekor lehetőséget biztosítunk a Személyi Edző tanfolyam elvégzésére, melyet, mint visszatérő hallgatónk, kedvezményes áron fogsz megkapni!

További információkat kaphatsz a sportoktató - testépítés tanfolyamról
A "Gyakran Ismételt Kérdések" oldal alatt!sportoktató - testépítés tanfolyam testépítés edző
/ /   Továbbképzési lehetőségek a végzett Testépítő oktatóknak

Milyen továbbképzési lehetőségei lehetnek egy OKJ-s végzettséggel rendelkező
Testépítő edzőnek / Testépítő oktatónak?

Az OKJ-s Testépítő edző egyik legfontosabb továbbképzési lehetősége az emelt szintű OKJ-s Személyi edző tanfolyam. Fontos előrelépés a Testépítő edző szakmai pályáján, hiszen olyan szakmai ismeretekkel gyarapodik tudása, mint pl. hogyan eddzen ortopédiai, vagy belgyógyászati problémás klienssel, hogyan alkalmazza a pulzuskontrollált kardió edzésformákat, betekintést nyerjen a funkcionális edzésbe, változatos bemelegítési és nyújtási technikákat tudjon alkalmazni, és képes legyen out-door (szabadtéri) edzésalternatívákra. Az OKJ-s Testépítő edző tanfolyamot iskolánkban végzett tanulóinknak a Személyi edző tanfolyamból 25.000 Ft kedvezményt adunk!
Miért előnyös a Személyi edző tanfolyam a Testépítő edzőnek?
A Testépítő edzőnek azért előnyös elvégeznie az OKJ-s Személyi edző tanfolyamot, mert sajnos ma már egyre több a valamiféle betegséggel rendelkező leendő kliens, akiknél a Testépítő edző tanfolyamon tanultak nem tudnak teljes körű tudást adni a velük való edzésben.
Az iskolánkban végzett Testépítő oktatónak az OKJ-s Személyi edző tanfolyam kedvezményesen, már 144.000 Ft-tól elérhető.

Milyen képzések állnak még a rendelkezésére egy Testépítő edzőnek?
OKJ-s Testépítő edző fontos továbbképzési lehetősége pl. a Funkcionális Cross Training tanfolyam elvégzése. A tanfolyamon sorra vesszük a köredzés végtelen variálási lehetőségeit, és azokat olyan saját testsúlyos és eszközös gyakorlatokkal ruházzuk fel, amiben egy testépítő edző is képes örömét lelni, miközben célzottan, funkcionálisan tudja saját és vendégei testét edzeni.
Miért előnyös a Funkcionális Cross Training tanfolyam a Testépítő edzőnek?
Azért előnyös a Funkcionális Cross Training edzésmódszer egy Testépítő edzőnek, mert az izolált edzésmunkájuk elengedhetetlen része kellene, hogy legyen a funkcionális edzés is, mert ezáltal nagyfokú ízületi stabilizációt tudnak létrehozni, melynek segítségével lecsökkenhet a sérülés veszélye a súlyzós edzés folyamán is, mely hozzájárul a teljesítmény növeléséhez.
A Testépítő oktatóknak a Funkcionális Cross Training tanfolyam már 64.900 Ft-ért elérhető.

A másik fontos kistanfolyam egy Testépítő edző tanfolyam elvégzését követően a Hevederes Gravitációs Tréning.
Erre a tanfolyamra összegyűjtöttük a lehető legtöbb felfüggesztéses gyakorlatot, majd a helyes gyakorlatvégrehajtásokat követően, melyet gyógytornászunkkal is végigelemzünk, a sokszínű, változatos edzésmódszerekre tesszük a hangsúlyt! A 2 nap után egy testépítő edző az edzőteremben képes lesz csoportos hevederes gravitációs órák tartására.
Miért előnyös a Hevederes Gravitációs tréning képzés a Testépítő edzőnek?
Több oka is van! A testépítők a súlyzós edzést részesítik előnyben a nagy izomtömeg növeléshez, ami természetesen a jó út. Azonban a már korábban említett okok miatt a mélyen fekvő izmok erősítésére is szüksége van egy body builder-nek, amihez a felfüggesztéses tréning egy nagyon jó alternatíva. Egyben egy jó kihívás is a testépítőknek!
A Testépítő oktatóknak a Hevederes Gravitációs Tréning tanfolyam már 64.900 Ft-ért elérhető.

Milyen továbbképzésre lehet szüksége még egy testépítés edző tanfolyam elvégzése után egy testépítő edzőnek?
Elengedhetetlen lenne még az Életmód és táplálkozási tanácsadó tanfolyam elvégzése is egy testépítő edzőnek! Egy sportoló, aki komolyan veszi a body buildinget, az komolyan veszi a hozzá tartozó sporttáplálkozást is, mert eredményt csakis a kettő együttes működtetésével lehet elérni. A Testépítő edző az OKJ-s Testépítő edző tanfolyamon megtanulja a súlyzós edzéshez kapcsolódó sporttáplálkozást, de megtanulja az általános alapokat is.
Miért lehet fontos, hogy a Testépítő edző tisztában legyen ne csak a testépítéshez kapcsolódó sporttáplálkozással, hanem az átlagember diétájával is?
Miután a Testépítő edző vendégei nem csak versenyre készülnek, hanem legtöbbjük testalkatán szeretne változtatni, ezért a Testépítő edzőnek tudnia kell tanácsot adni a szálkásodni, vagy akár fogyni akaró klienseinek is. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Testépítő edzőnek a tanácsadás a kompetenciája, nem pedig egy hetekre kiszámolt és megadott étrend. Ez a dietetikusok feladata kell, hogy legyen!
Testépítő oktatóknak az Életmód és táplálkozási tanácsadó tanfolyam kedvezményes áron, 64.900 Ft-ba kerül.

Két egymáshoz szorosan kapcsolódó, fontos továbbképzésre még mindenképpen szüksége lehet egy Testépítő edzőnek az edzőteremben.
Ezek pedig a Stretching tanfolyam és a Fascia tréning, azaz az izmok nyújtását, fellazítását, tónusfokozását segítő technikák. Már minden Testépítő edző tudja, hogy a hatékony erőedzéshez elengedhetetlen a szakszerű bemelegítés a hozzá kapcsolódó nyújtással, valamint az erősítések utáni és az edzés végi levezetés , statikus nyújtás és az „önmasszázs”, ami az utóbbi évek nagy felfedezése. Egy valamire való Testépítő edző tisztában van ezen technikák használatával.
Miért van ezekre egy Testépítő edzőnek szüksége?
A Testépítő edző olyan mértékű izomrövidüléssel járó gyakorlatokat végez az edzései során, melyek hosszú távon megfelelő ellazítás hiányában izomsérülésekkel járhatnak. Ezt kompenzálni kell valami segédtechnikával, melyre a nyújtás és a pl. hengerrel végrehajtott „önmasszázs” abszolút megfelelő.
A Testépítő edzőknek Stretching és ellazulási technikák tanfolyam 24.900 Ft- ba kerül és a Fascia tréning pedig a kedvezményes 39.900 Ft-ért elérhető.

Amit még egy testépítő biztosan egyszer kipróbál, az a Kettlebell.
A Kettlebell egy olyan kiegészítése a súlyzós edzésnek, melyek segítségével olyan izomerő fejlesztést lehet létrehozni, melyet a gépek, vagy szabadsúlyok használatával nem. Éppen ezért sok Testépítő edző szívesen iktatja be edzésprogramjába a vasgolyóval végrehajtandó gyakorlatokat. Aki használja, az mindenképpen végezze is el a továbbképzést, ami megadja az eszköz használatához elengedhetetlen tudást és jogosítványt!
Érdemes egy Testépítő edzőnek kettlebell edzéseket tartania?
Kinek, ha nem a Testépítő edzőnek? Minden edzőteremben van már legalább 1 pár kettlebell golyó súlyonként. Ezzel ösztökélve a Testépítő edzőket, hogy a gépek és a szabadsúlyok mellett a vasgolyóval való edzést is végezhessék. Ahogy csoportos órák tartására van lehetőség és a menedzsment szeretne férfiakat is bevonni a csoportos edzésekbe, akkor nekik a Kettlebell a lehető legjobb kihívás a fejlődésre.


Milyen továbbképzésben gondolkodhat még egy végzett Testépítő edző?
Sokan azt gondolják, hogy egy Gerinctréning, vagy egy Indoor Cycling óratartás az aerobik edzők kompetenciája. Ez nem feltétlenül van így! Ha egy Testépítő edző nyitott a csoportos edzések tartása felé és szeretné tudását növelni, akkor ne vesse el ezen mozgásformák megismerését és a hozzá tartozó tudás elsajátítását se! Ne feledjük! Minél több végzettsége van egy Testépítő edzőnek, annál jobban érzi, hogy hosszú még az út a professzionális edzővé válás útján. A trendek pedig folyamatosan változnak, ezért egy elhivatott Testépítő edző igyekszik folyamatosan a lépést tartani.
A Testépítő edzőknek a GTA – Gerinc Tréning Alternatívák 6 napos tanfolyamunk 64.900 Ft-ért elérhető, akárcsak a 3 napos Indoor Cycling Trainer tanfolyam is.

Az iskolánkban végzett Testépítő oktatók a továbbképzéseinket, még ennél lényegesen nagyobb kedvezménnyel is elvégezhetik. Ehhez kattints a "Kedvezmények" menüponthoz.


További információkat kaphatsz a sportoktató - testépítés tanfolyamról
A "Gyakran Ismételt Kérdések" oldal alatt!sportoktató - testépítés tanfolyam testépítés edző
/ /   Egy testépítő edző 12 legfontosabb ismérve

Remélem, hogy már sok érdekes dolgot olvastál az ART Edzőképzésről. Például azt, hogy hogyan és mit oktatunk a testépítő tanfolyamainkon. Betekintést kaphatsz a honlapunkról egy testépítő edző munkájáról, vagy már valamelyik edzőteremben tapasztalhattad is.

Nagyon sokrétű egy testépítő edző munkája. Nemcsak a gyakorlatokat kell tudnia, hogy melyik milyen izmot és hogy  milyen mértékben terheli, de azt meg is kell tanítania a kliensével, vagy akár rávezető, vagy előkészítő gyakorlatokat is tudnia kell. Ismernie kell a gyakorlatok mellett a társtudományok ide kapcsolódó részeit is. Ide sorolhatom a pedagógia, didaktika, edzéselmélet, sporttörténelem és nem utolsó sorba pszihológia és szocilológia egyes területeit.

De most lássuk, hogy milyen is egy magára és szakmájára, valamint vendégeire is igényes testépítő edző, tehát most megosztom veled a jó testépítő edző 12 legfontosabb ismérvét.

. 1. Az edzésről nem késik! Mindig korábban érkezik, mint a kliense, mivel bárhol is tart edzést, az a „munkahelye”. Természetesen ezt ápoltan, kipihent állapotban teszi, hogy megfelelő minőségű edzést tudjon prezentálni.

2. Edzésére nem csak testileg, de szellemileg is felkészül. Mint egy jó tanár óravázlatot készít, jelen esetben az edzésterv alapján tartja edzését. Kellően kreatív is, hogy ha kell, akkor az edzésterven tudjon változtatni. Például, ha a teremben az adott eszköz elromlik, vagy megrongálódik, akkor helyette alternatívával tudjon szolgálni. Ebből is láthatjuk, hogy a kreativitásában a szakmai felkészültsége is megjelenik, mivel hatalmas ismeretanyaggal rendelkezik.


3. Folyamatosan fejleszti tudását, hogy egyre több és több gyakorlatanyagot ismerjen meg, és azt későbbiekben át is tudja adni a vendégeinek. A gyakorlatok megértéséhez szükséges az alapos tudás, amellyel a testépítő edző rendelkezik, mind edzéselméletből, mind anatómiából és természetesen biomechanikából is.

4. A jó edző nyitott az új eszközök, elméletek, módszerek befogadására, illetve ha képes ő maga talál ki új módszereket, eljárásokat.

5. A testépítő edzés is egy edzés, mivel szakember irányítja az edzést, ezért az edzés fő elemei megjelennek az edzésén, így például a bemelegítés, a fő rész –maga a súlyzós rész – és a befejező rész, azaz a nyújtás. Az edzés levezetésében is megjelenik az edző szaktudása, irányítja a vendégét és mellette tanácsokkal látja el.

6. A kellően felkészült edző edzését a tanult didaktikai módszerek alapján állítja össze. Tehát a jó testépítő edző tanítványát folyamatosan tanítja, és megfelelő tudásanyaggal látja el.

7. A jó edző kellően közvetlen és kommunikatív, valamint barátságos. Fontos, hogy mondandóját a megfelelő hangnemben és stílusban közölje a kliensével, azzal barátságos, baráti hangulatot alakítson és teremtsen. Másokkal hamar megtalálja a közös hangnemet. A teremben lévő sportolni vágyó -  de nem saját kliense -  emberekkel kedves, előzékeny és segítőkész.

8. Fontos a szakmai tudás mellett a megjelenés is. Egy testépítő edzőnek tudása a saját testén jelenik meg. Egy jó testépítő edző igényes saját magára, így kellően muszkuláris, ha női edzőről van szó, akkor kellően fitt és nőies a megjelenése.

9. A jó testépítő edző a munkahelyére, környezetére is igényes, tehát az általa használt eszközöket mindig visszarakja a helyére, és akár a teremedzőnek segít a rend megteremtésében.

10. Tehát a jó edző egy kisebb közösség példaképe (az adott edzőterembe járok számára), mint edző, mint életmód és táplálkozási tanácsadó. Hangsúlyozom táplálkozási tanácsadó és nem dietetikus!

11. A testépítő edző és a személyi edző képesítés kicsit különbözik egymástól, de egy valamiben azonos a kettő, az hogy ők nem kiscsoportos órát tartanak. Egy testépítő edző 1, maximum 2 klienssel dolgozik egyszerre. Figyel a saját kliense szakmai fejlődésére és biztonságára is. Ezt 4-5 fős kiscsoportban nem tudja megtenni. Óva intelek az ilyen edzőtől!

12. Természetesen a testépítő edző rendelkezik megfelelő végzettséggel, testépítő edző OKJ-s  bizonyítvánnyal.

Ha ezt a cikket úgy olvasod, mint egy elszánt sportolni vágyó, aki testépítő edzővel szeretne dolgozni, akkor mindenképp jegyezd meg ezt a 12 pontot, hogy könnyedén tudj magadnak jó testépítő edzőt választani. Kellően felkészült edzővel biztos vagyok benne, hogy eléred a kitűzött célodat.

Ha viszont ezeknek a képességeknek a nagy részével rendelkezel, és érzed magadban az erőt, elszántságot, hogy elkezdj egy testépítő edző tanfolyamot, és egy kiváló szakember váljon belőled, akkor ne habozz, tedd meg minél előbb.

Nem kell félned, ha valamelyik pont nincs meg benned, vagy nem az erősséged, az ART Edzőképzés tanárai megtanítják és kihozzák belőled!

Potyi Gábor személyi edző, testnevelő tanársportoktató - testépítés tanfolyam testépítés edző

/ /   Vélemények a nálunk végzett tanulóktól :

Itt elolvashatod a Testépítés és Fitness Sportoktató tanfolyamok tanulóinak a véleményét:

„Már sok helyen, sokféle iskolarendszerben tanultam, de ilyen gyakorlatias oktatást, amit az ART Edzőképzés Testépítés edző tanfolyamán kaptam, még nem tapasztaltam. Nem gondoltam, hogy ennyire átfogó képet fogok kapni egy OKJ-s Testépítés edzőképzésen.” L. Eszter

„A Testépítés edző tanfolyam tematikája nagyon jól volt összeállítva. Nagyon tetszett, hogy a száraznak tűnő edzéselméletet és az anatómiát úgy tanítottátok le nekünk, hogy rengeteg gyakorlati példán keresztül megértettük a számunkra elengedhetetlen szakmai tudást.” O. Kriszta

„Szuper volt minden! Csak pozitívan tudok beszélni az ART Edzőképzés Testépítő edző tanfolyamáról. Hihetetlen emberi a csapat, hatalmas elméleti és gyakorlati tudással és ami szuper volt, és rengeteget segített, hogy bármi kérdésünk merült fel Ti mindig készségesen a rendelkezésünkre álltatok! Köszönjük! ” A. Ildikó

„Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek az ART Edzőképzés testépítés edző tanfolyamát! Ha az elméleti tudás mellett komoly gyakorlati ismereteket is szeretnél, a legjobb választás az ART Edzőképzés!” P. Judit

„Számomra ez volt a legjobb iskola, amit választhattam. A tanárok mind kedvesek és rendesek és szakmailag is rengeteg tudással rendelkeznek, amit lelkesen próbáltak átadni nekünk. Jól döntöttem, hogy a testépítés edzőképzést nálatok végeztem el.” T. Móni

„Örülök, hogy nálatok végeztem el a sportoktató - testépítés tanfolyamot. Úgy érzem sokkal többet kaptam, mint amire számítottam a tudás terén, de legfőképp a tanárok lelkesedése és odaadása, odafigyelése és a szakmai tudás átadásának módja, ami megfogott. Ők tényleg azért vannak, hogy jó szakemberek váljanak azokból, akik nekivágnak egy ilyen tanfolyamnak. Sok sikert és lelkes tanítványokat kívánok Nektek a továbbiakban is!” S. Kati

„Sziasztok! Úgy jöttem ebbe az iskolába, hogy nem ismertem senkit, nehéz volt választani az interneten kiadott fitnesz iskolák közül, de nem bántam meg a döntésemet. A testépítő oktató tanfolyamon nagyon jól éreztem magam és úgy érzem minden szükséges információt megkaptam ahhoz, hogy elinduljak az edzői utamon. A többi már rajtam múlik, de Ti adtátok meg hozzá a megfelelő alapot! Köszönöm!” T. Jani

„Nagyon sokat gondolkoztam, melyik iskolába iratkozzak be, de most már tudom, hogy jól választottam, amikor a ti sportoktató - testépítés tanfolyamotokra jelentkeztem! Mindenkinek ajánlom az ART Edzőképzés tanfolyamait, ahol a tanárok nagyon emberségesek és segítőkészek! Profi a csapat, szuper a tanfolyam ” L. Péter

„Én csak magam miatt iratkoztam be a testépítés edzőképző tanfolyamra, azért, hogy az edzéseimet fejlesszem! Köszönöm nektek a profi oktatást, mind elméleti, mind gyakorlati téren! Sokkal hatékonyabbak az edzéseim, most már mindent tudatosan csinálok! Üdv K. László”

„Aki iskolaválasztás előtt áll, annak bátran ajánlom az ART Edzőképzés sportoktató - testépítés tanfolyamát! Nagyon profik, rendkívül magas minőségű képzést nyújtanak! A gyakorlatcentrikus képzésen tanultakat könnyedén alkalmazom az edzéseim során!” P. Gábor

„Köszönöm szépen a sportoktató - testépítés tanfolyam tanárainak a segítségüket és a türelmüket! Nagyon hasznos volt a képzés, főleg a gyakorlati oktatások tetszettek! Van egy olyan érzésem, hogy találkozunk még, mert mostantól biztos, hogy csak nálatok fogok tanulni! Viszlát a következő tanfolyamon!” M. Erzsébet

„Szuper a suli, nagyon profik a tanárok és jól átgondolt, széleskörű a tananyag! Büszke vagyok rá, hogy nálatok végeztem el a testépítés sportoktató tanfolyamot! Nagyon jól képzett edzővé váltam a tanításotok által, ez azóta látszik az eredményeimen is! Köszönettel tartozom Nektek!” F. Imre

„Ezúton szeretném megköszönni a tanárok végtelen türelmét, segítőkészségét, amiben a testépítés sportoktató tanfolyamon nekem és a csoporttársaimnak folyamatosan részünk volt! Nyugodt szívvel ajánlom a képzést mindenkinek, mert tényleg nagyon hasznos volt!” T. László

„Rendkívül professzionális tanári kar, nagyon alapos tananyag és a gyakorlati oktatás előtérbe helyezése jellemzi az ART Edzőképzés testépítő oktató tanfolyamát! Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az iskolát!” K. Péter

„A sportoktató - testépítés tanfolyamot úgy tudnám jellemezni, hogy nagyon magas szintű elméleti képzés párosul az alapos gyakorlati oktatással. Aki a tanfolyamot elvégzi olyan tudásra tesz szert, amivel könnyedén megállja a helyét a "testépítés" világában, legyen akár edző, vagy versenyző! Csak ajánlani tudom mindenkinek a képzést!” N.Ferenc

„Egy barátom ajánlott titeket, miután nálatok végezte a sportoktató - testépítés tanfolyamot. Örülök, hogy hallgattam rá, személyesen is megtapasztaltam, miért dícsérte az iskolát annyira! Nagyon jó volt a tanfolyam, én is ajánlani fogom az ismerőseimnek!” D. Miklós


testépítés edzőképzés edzőterem

/ /   Érdekességek a testépítéssel kapcsolatban:

  A Testépítés története....


- Az Ókor   ókori gladiátorok testépítése, edzése- Az ókorban a testépítés, mint olyan még nem létezet, igaz fontos volt az esztétikum és az arányos testalkat, viszont a harci teljesítmény és az erő volt a mérvadó. A Római Birodalomban a gladiátorok élete fizikumuktól és harci teljesítményüktől függött. Ez kissé brutális módja a testkultúra fejlesztésének, de így kezdett kialakulni a férfi testideál. Ennél jóval humánusabb volt a Görög városállamok közt folyó „harci” vetélkedő, ahol kizárólag férfiak mérhették össze az erejüket. A versenyzők meztelenek voltak, ezt természetesen a csalások elkerülése végett alkalmazták!A cikk folytatása...

A Görög városállamok köztiókori gladiátorok edzése játékok kezdetben harci szellemben folytak, így aztán a versenyszámok közt szerepelt a stadionfutás (192 méter), vagy a harci futás (lándzsával és pajzzsal), harci szekérhajtás, pankráció, íjazás, lándzsahajítás. Később már a játékok közt szerepelt a távolugrás a birkózás és ökölvívás is, vagy például a diszkoszvetés. Természetesen itt is megvoltak a férfi ideálok. A Görögök akkor tartottak egy férfit ideálnak, ha a nyak, bicepsz és vádli körfogata megegyezett úgy gondolták, ha ez a három érték megegyezik, akkor az ember kiegyensúlyozottan edzi magát. Itt az edzést még egy harci felkészülésnek kell tekinteni. Rómában a legkiválóbb harcos jutalma az élete míg, a Görögöknél az erkölcsi dicsőség volt a jutalom. A Görög városállamok közti négy nagy játék közül az Olimpia – i volt a legrangosabb verseny. Mint tudjuk ezt elevenítette fel Cuberten báró és így alakult ki a modernkori Olimpia.

- A Középkor   - Az ókori gazdasági, társadalmi,középkori lovagok testedzése kulturális hanyatlást a testkultúra hanyatlása is követte. A középkori keresztény világban a test egészsége és szépsége nem volt annyira fontos, mint a lélek üdvössége. Ennek köszönhető, hogy a középkorban a sport és a vetélkedők nem kaptak nagy szerepet. A test edzését kizárólag azért végezték, hogy a csatát megnyerjék, illetve túléljék azt. Kizárólag egy helyen maradt meg a test erejének szerepe, ez pedig a középkori vándorcirkusz volt. A vándorcirkusz porondjára lépő erőművészek az erejüket fitogtatva szórakoztatták a népet. Az erőművészek általában magas testzsír százalékkal rendelkező, általában az átlagnál nagyobb és erősebb emberek voltak. Ezen képességüket általában örökölték és nem az edzés hatására lettek erősebbek.

- Az 1800–as évek vége és az 1900–asEugén Sandow testépítő évek eleje   - Az ipari forradalom hatására kezdetét vette egy társadalmi átalakulás és egy új szemlélet kezdete is. Kialakult egy kis réteg, akik megpróbálták megváltoztatni az addigi mozgásszegény életmódot. Őket testkultúra művelőknek nevezték. Ez a kis réteg az akkori körülményekhez képest próbált jobb étkezési szokásokat kialakítani, és a szabadidős sportot az életük részévé tenni. Egy idő után rájöttek, hogy a személetüket egy emberen keresztül meg kell ismertetni a világgal. Meg is találták a megfelelő embert erre Eugén Sandow volt, aki épp akkor Európában turnézott, mint erőművész. Sandow nagy hírnevet szerzett Európában, így Amerika volt a következő helyszín ahol feltűnt. Sandow nagyban különbözött az addigi erőművészektől, ő nem csak erős, de a testzsír százaléka is igen alacsony, teste arányos és izmos volt. Sandow testét bemutatóin egy szál fügefalevéllel takarta el, abban a prűd korszakban óriási tetszést nyert el rajongói körében. A számos bemutató következtében elkezdődtek a testkultúra versenyek. A számos különféle versenyből kialakuló Mr. Olimpia verseny győztesét Sandow – ot ábrázoló szoborral jutalmazzák.

Amerikában az első testkultúra versenyt, azaz Amerika legtökéletesebben fejlett férfiúja versenyét 1903-ban rendezték. A következő évtizedekben kezdett kialakulni a mai testépítés szemlélet. Ezeken a versenyeken nemcsak a fizikai erő, hanem a versenyző fizikumának minősége is nagy szerepet kapott. 1921–ben egy Angelo Siciliano (Charles Atlas) nevű férfi nyerte meg a versenyt. Ő alapozta meg a testépítés üzletágat, postai úton adta el a fitnesskurzusát.

A versenyeken a színpadra lépő atléták mindegyikének volt valami sportmúltja (ökölvívás, birkózás, súlyemelés). A legnagyobb előnnyel a súlyemelők rendelkeztek. Ekkorra már kiderült, hogy a súlyzós edzés az, ami segít abban, hogy az atléta megnyerje a versenyt. A testépítés első Mr. Amerika győztese (1940) Carl Grimek volt, aki kizárólag súlyzós edzéssel jutott a csúcsra, természetesen az 1941. évi versenyt is megnyerte. Ennek hatására hatalmas követőtábora lett, sorra jöttek létre a testkultúra központok, amelyeket gym-nek kezdtek nevezni. Mindenki a hőn áhított Mr. Amerika címet akarta megszerezni.

- Az első testépítők   - Az első igazán nagy izomtömeggel rendelkező versenyző Clancy Ross volt, aki a mai napig megállná a helyét. Ő volt a következő generációk példaképe. Így testközelbe hozta mindenki számára a testépítést, Steve Reeves számára is. Reeves annyira karizmatikus személyiség volt, hogy meghozta a felemelkedést a testépítésnek. Ő volt az első filmszínész.

- Az 50–es 60–as évek   - Az ötvenesFrank Zane testépítő évek egy átmenetnek számít. A „régi” nagy alakok már visszavonultak az újak viszont még nem értek be igazán. Nagy hangsúlyt kapott a szimmetria a korábbi versenyeken, de az ötvenes évek végén már megjelentek az igazán nagy izomtömeggel rendelkező versenyzők is. Mint pl.: Red Park, Bill Pearl. A hatvanas években berobbantak a nagy versenyzők, mint pl.: Frank Zane, Freddy Ortiz. A legnagyobb sztárnak ekkoriban Larry Scott számított, majd a 60-as évek végére megjelent és egyeduralkodónak számító Sergio Oliva.

Arnold Schwarzenegger

Az 1969–es Mr. Olimpia versenyen még másodikArnold Swarzenegger testépítő helyezést ért el, de már akkor mindenki tudta, hogy kimagasló alakja lesz a sportágának. 1970 és 1975 között megnyerte az összes Mr. Olimpiát. Veretlenül vonult vissza. Ebben az időszakban készült el a Pumping Iron című film is, ami bemutatja a testépítők életét és versenyzését, versenyre felkészülését. A film bemutatásáig a versenyeket csupán tornatermekben, kisebb helyeken rendezték. A siker után már csak a legnívósabb helyeken rendeztek versenyeket, és mindemellett egy zavaros Művészetből egy legitim sport lett.

- A 80–as évek   - Az 1980–ban és 1981-ben rendezett Mr. Olimpia hatalmas vitát váltott ki. Öt éves kihagyás után tért vissza Schwarzenegger és egyből meg is nyerte a versenyt 1980–ban. Sokan vitatták, hogy ő volt-e a legjobb, majd az 1981–es verseny is, ahol ugyan Colombo nyert, szintén megkérdőjelezték a bírák ítéletét. 1983–ban viszont olyan kiválóság nyert, akit az elkövetkező nyolc évben nem lehetett letaszítani a trónról, név szerint Lee Haney –t.

De a 80–as években nem csak Schwarzenegger csúcsa dőlt meg. Számos változás történt a sportág életében. Az évtized elején már párhuzamosan a férfiak mellett megjelentek a női testépítők. Így létrehozták a Miss America és Miss Olimpia címeket is.

A másik nagy változás hogy megváltoztatták a versenyek elnevezését, hogy jobban hasonlítson a többi sportághoz. Így most már például a Mr. Kalifornia-t ezentúl kaliforniai bajnokságnak kezdték nevezni. Csak a Mr. és Miss Olimpia nevét hagyták meg.

A harmadik nagy változás az volt, hogy létrehozták a Grand Prix versenysorozatot, ahol a profi versenyzők már pénzért tudtak versenyezni. Így nem csak pénzhez jutottak, de több versenyen is részt tudtak venni.

- Midernkori testépítés   - Lee Haney 1991-benLee_Haney testépítő, MR. Olimpia megnyerte a nyolcadik Mr. Olimpiát, így ő lett az új „király”. Várható volt, hogy visszavonulása után az új generációk új mércét állítanak fel. Ez meg is történt, egyre nagyobb izomtömeggel rendelkeztek, de ugyanakkor, az izom minősége szimmetriája javult. Olyan kiemelkedő alakok következtek, mint Ronnie Coleman, aki szintén nyolcszor nyerte meg a Mr. Olimpiát, vagy például Jay Cutler(2006, 2007, 2009, 2010), vagy Phil Hath, aki a 2011 és 2012 év Mr. Olimpia győztese. Természetesen a női testépítés is rohamosan fejlődött, és gombamód szaporodtak a női sztárok is. Ilyen volt a hatszoros bajnok Lenda Murray.

Megállapíthatjuk, hogy a sportág folyamatosan fejlődik a versenyzők egyre nagyobb, szálkásabb és szimmetrikusabb testtel állnak ki a színpadra. Ez a rohamosan fejlődő táplálkozástudománynak és a táplálékkiegészítők fejlődésének és minőségi javulásának köszönhető. Kezdetben a vékony srácok kezdtek súlyzózni, hogy nagyobbak és nagyobbak legyenek. Manapság már a kezdő testépítők is viszonylag jól kidolgozott 90 kg-s fiatal izmos srácok. Az edzőtermek is tele vannak fiatal tettre kész és sikerre éhes fiatalokkal, akik mindent megtesznek, hogy ők legyenek a következő Mr. Olimpia nyertesei.   Szerző: Potyi Gábor

  Rekordok a Testépítés világából...


A világ legkiemelkedőbb,Mr. Olympa nyolcszoros győztesei: Lee Haney és Ronnie Coleman testépítők legrangosabb testépítő versenye a Mr. Olympia! A testépítők a versenyre egy kisebb verseny megnyerésével tudják magukat kvalifikálni, éppen ezért a világ legjobb testépítői versenyeznek a Mr. Olympia címért! A verseny történetében a legtöbbször Ronnie Coleman és Lee Haney nyert, mindkét testépítőnek nyolc-nyolc egymást követő győzelme van! A testépítés egyik legismertebb képviselőjének, Arnold Schwarzeneggernek hét alkalommal sikerült megnyernie a Mr. Olympia címet! Az első Mr. Olympiát 1965-ben Larry Scott nyerte meg, 2014-ben pedig Phillip Heath lett Mr. Olympia!A cikk folytatása...

A világ legnagyobb bicepszévelMusztafa Iszmail testépítő világrekorder bicepssze az egyiptomi Musztafa Ismail büszkélkedhet. A rekorder beceneve Popeye, aki méltán rászolgált erre a névre. Popeye napi étrendjét 1,4 kg csirkehús, fél kilogramm hal, vagy sertés teszi ki, amit négypohárnyi mandulával, közel három liternyi fehérjeturmixszal és hét liter ásványvízzel "öblít" le! Musztafa elszántságát bizonyítja, hogy az Egyesült Államokba költözött a jobb edzéskörülmények végett. A testépítő 78 cm-es bicepsze 2013-ban bekerült a Guinness-rekordok közé, ezzel hivatalosan is neki van a világon a legnagyobb bicepsze.

A világ legidősebb női testépítője Ernestine Shepherd, aki betöltötte a 77-dik életévét. A testépítő hölgy jelenleg is aktívan sportol, minden reggel korán kel, 16 km-t fut a 83 esztendős férjével együtt, majd 8 órakor már az edzőteremben edzi izomzatát! Ernestine 56 évesen kezdett el testépítéssel foglalkozni testvérének, Velvetnek köszönhetően. 2010-ben bekerült a Guiness rekordok könyvébe, mely szerint Ő a világ legidősebb női testépítője!

  Színészek, híres emberek akik testépítők voltak...


Ha híres testépítőkrőlArnold Swarzenegger testépítő bajnok beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említenünk Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone nevét. Arnold Schwarzenegger testépítő világbajnok, színész, producer, üzletember, Kalifornia állam 38-dik kormányzója. Róla nevezték el 1989-ben az Arnold Sport Fesztivált, vagy ismertebb nevén az Arnold Classic-ot! Több nagysikerű Hollywood-i filmben is főszereplő, mint a Conan a barbár, Conan a pusztító, Terminátor, Kommandó, Vörös Szonja, Ragadozó, hogy csak néhányat említsünk. Testépítőként hétszer nyerte el a Mr. Olympia és hatszor a Mr. Universe címeket!A cikk folytatása...

A másik híres, egykori testépítő Sylvester Stallone,Sylvester Stallone testépítő edző aki bár nem versenyzett, még is sokat köszönhet a testépítő múltjának. Stallone színész, rendező, forgatókönyvírő, producer és festő. A legnagyobb sikereit főleg akciófilmekkel érte el, mint a Rocky és Rambó sorozatok, A pusztító, A specialista, és végül de nem utolsó sorban a The Expendables – A feláldozhatók trilógia. Sylvester Stallone napjainkban is aktívan edz és folyamatosan készülnek a filmjei. Szabadidejében szívesen festeget. 2013-ban kiállítása nyílt Szentpétervárott, ahol főleg önarcképeit mutatta be. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a filmjeivel mindkét előbb említett színész nagyban hozzájárult a testépítés és a küzdősportok robbanásszerű elterjedéséhez a 80-90-es években.

A következő úriember akit DwayneDwayne Johnson testépítő edző Douglas Johnsonnak, vagy ismertebb nevén "The Rock"-nak hívnak, napjaink egyik legismertebb akciófilm sztárja. Ő is rendszeresen kamatoztatja a filmjeiben a testépítő, amerikai focista, pankrátor múltjában megszerzett tudását. Testépítő versenyen nem indult. Versenyzőként az amerikai foci és a pankráció érdekelte. Nagyapja és édesapja nyomdokaiba lépett és profi pankrátorként kezdett el versenyezni, ahol 1997-ben Interkontinentális- és nehézsúlyú világbajnoki címet nyert! Érdekesség, hogy a Pain and Gain című, 2014-es bűnügyi vígjátékban Mark Wahlberggel az oldalán mindketten testépítőt alakítanak.

Tudjuk, hogy van még jó néhánySteve Reeves testépítő edző híresség, akikről írhatnánk, de a következő testépítőt mindenképpen meg kell említenünk. Őt úgy hívják, hogy Steve Reeves. Az első testépítők közé tartozott, aki a kidolgozott izomzatának köszönhette filmes szerepeit. Magyarországon kevésbé ismertek a filmjei, de világviszonylatban az egyik legjobban fizetett sztárrá vált. A legismertebb filmjei a Herkules, A maratoni csata, Pompei utolsó napjai és a Bagdadi tolvaj voltak. Reeves rengeteg anyagot gyűjtött a testépítésről és a táplálkozástudmányról, majd írt három könyvet a testépítéssel kapcsolatban. Steve Reeves a doppingmentes testépítés híve volt!